BICARA JIWA KE JIWA

Tuesday, June 22, 2010

DULU DAN KINI

aku buat blog nih semata2 untuk asgment..aku bukanlah org yang suke ngadap laptop lama2..kalau buat asgment tuh..2,3 minit ngadapa laptop aku dah rasa seperti urat2 saraf aku bergetar2..sesak nafas dan terpaksa lah aku stop bt asgment dan berehat di katil utk tenang kan segala urat saraf aku supaya jgn terketar2...(alasan..padahal nak tido)

dulu aku pandang sinis minis pada fmily aku yg bila balik kg saje..buka laptop masing2..dok dalam bilik on fbook..maklumlah umah kt kg ada wirelesssss kununya baik dr ladang..apa yg syok sgt ngan fbook? nk suruh msk nasik pon buh kat wall..oi..p masak nasi...masa nih aku xde fbook lagi n xberminat..frienzter pon sebulan sekali baru nk buka..maka aku pon menghabiskan masa cuti aku kt kg ngan melihat ciptaan tuhan,ngendap2 bekas boypren lama..kira tangkai padi bape bijik beras satu tangkai..main sembunyi2 ngan ank ayam jiran aku..pukul cucu pak lebai...kunyah2 daun serai yg mak aku tanam..dan apa saja yg aku rasa nak buat..sume tuh aku suke bt sbb adik beradik aku jadi kerani data ngadap laptop jer..bila balik kg..

tiba satu saat..aku praktikal di negeri terengganu ..rakan2 u dlu dok gebang bincang dalam fbook..maka aku byk ketinggalan..hp tuh mmg xbergetar dan bunyik la sbb 10 jari dorang dah melekat kat keyboard..so jari pe lagi yg nak tekan keypad utk bermsg ngan aku..???maka lepas aku pikir lama2 aku bt kptsan utk buat gak fbook..maka mlm tuh aku buat fbook..seperti lumrahnye dunia yg kejam nih..kekejaman teknologi membuatkan aku jadi bisu ngan org sekeliling..sengih ,gelak tawa aku pada skrin laptop sony vior aku yang aku beli 2nd tangan..
anak aku nagis pon aku biar dlu..reply wall dlu baru bancuh susu..anak aku kecewa ngan sikap aku lantas amek keputusan untuk trus bancuh susu sendiri.(baby zaman it katakan).hak.hak..

kuatnye penangan fbook ni kan..maka bila balik kg cuti sek ari tuh..aku juga bz online dalam bilik aku..laki aku lak online kat hp dia..maka tiada lagi cucu tok lebai aku pukul..x lagi aku kunyah2 daun serai mak aku..serta merajuk kecewalah bekas boypren2 aku sbb aku x lagi ngendap mereka2(ceh mcm byk jer) ...

bila aku ada fbook maka ramailah kwn2 yg lama aku jumpa..jejak berkasihan kat sini..terjejak2..jumpa lah ngan sorang hamba Allah yg aku sgt kagum ngan penulisan dia..ayat yg dia taip yg kuar dari ati terus terbang entah kemana2(maksud aku apa yg dia kata xseperti yg dia sebenar)..maki sana sini ngan penuh ilmiah..bohong 2..rangka2..utk tarik org baca blog dia..aku sgt kagum dan aku suke plak nak guna blog asgment aku nih utk terus bohong2 dan jadi rakan berkutu seperti kwn aku itu.klau x caya..leh la terjah blog dia.. http://ahchongsjebon.blogspot.com ...
hahahhhaa
maka inilah permulaan aku utk aktif dalam blog..tp aku nih buta it..dan selalu membutakan it..maka aku perlukan masa lebih sket utk lawakan blog aku nih..dan aku yg hangat2 taik ayam nih xtau la nak aktif sampai bila ..rancang tahun depan mau kasi mama cucu lagi..kot2 bz anak teriak sana sini..maka xleh la aku trus berkarya disni yang sememangnye aku tulis..aku je baca..aku la komen sbb xde sape nak baca..ayat yg lebih sedih..xde peminat2 blog nih sedar akan kewujudan blog aku..blog aku nih mcm misteri yg blum terbungkai..terungkai..terkulai..ntah apa2 lah..

so sekian.....

1 comment:

ahchOng's said...

keh keh..aku jadi cikgu seorang kaunselor??ishh..dasyatnya aku ni..ahaha

btw..selamat datang ke dunia maya yg penuh pancaroba dan silapmata..~